Zoeken Annuleren
Ouderportaal

Schoolfruit op de Lea Dasbergschool

Ook dit schooljaar krijgen de kinderen weer EU schoolfruit!

De voordelen:

• Het is gezond. Kinderen hebben elke dag minimaal twee keer fruit en 150 gram groente nodig. Om dat te halen kunnen ze de eetmomenten op school niet missen.

• Een gezonde school presteert beter. Leerlingen die gezond eten: zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker.

• Gezond eten is besmettelijk. Zien eten, doet eten. Kinderen durven door EU-Schoolfruit meer soorten fruit en groente te proeven. Ook thuis.

• Ouders waarderen het. Na de periode van gratis fruit en groente, wil 75% van de ouders een structureel schoolfruitbeleid.

• Het is helder en eenduidig. Ouders weten waar ze aan toe zijn als ze alleen fruit en groente mogen meegeven voor het tienuurtje.

• Het is leerzaam. Kinderen leren over de herkomst en gezondheidsvoordelen van fruit en groente.

• Het is duurzaam. Veel soorten fruit en groente hebben een relatief lage klimaatbelasting.

• schoolfruit.png